Om mig

Jag heter Andrea Karlsson och är en 19-årig keramiker. Jag har enda sedan jag var liten varit kreativ, tyckt om att rita, sy, sticka med mera. För ca 4 år sedan testade jag att dreja för första gången och jag fastnade verkligen för det. När vi hade praktik i skolan kontaktade jag en keramiker i Ängelholm, Pyttan Åberg, och jag fick en praoplats hos henne. Under denna veckan lärde jag mig mer om själva hantverket vilket gjorde mig mer intresserad av att dreja och skapa keramik. Sommaren därpå, 2017, köpte jag en egen keramikugn och en egen drejskiva för pengar jag sparat ihop när jag sommarjobbat. Jag inredde mina föräldrars garage till en keramikverkstad och sedan dess har jag drejat nästan varje dag. Sommaren 2018 bestämde jag mig för att ta nästa steg, börja sälja min keramik, vilket jag har gjort sedan dess. 

Köpa keramik av mig
Under sommrarna säljer jag min keramik i min butik hemma hos mig på Hökvägen 12 b i Vejbystrand. Resten av året går jag i skolan och tillverkar keramik på fritiden och jag har därför inte möjlighet att ha öppet i min butik men du kan fortfarande köpa keramik av mig. Det finns möjlighet att både köpa något av det som jag har färdigt eller att specialbeställa keramik efter dina egna önskemål. Kontakta mig om du är intresserad!

All min keramik är gjord i stengods vilket innebär att den tål både diskmaskin och mikro. Jag tillverkar muggar, skålar, fat, askar med mera. Min keramik passar både som present till någon du tycker om men även till dig själv. 

Läs mer om mig:
Helsingborgsdagblad
Lokaltidningen
Sveriges radio